Als adviseur Talent en Ontwikkeling houdt Selina Tomur zich – zoals de functietitel verklapt – bezig met (talent)ontwikkeling bij Van Dam & Oosterbaan. Het stimuleren en ontwikkelen van talent gebeurt voor een groot deel via de Van Dam & Oosterbaan Academy. Vanuit de Academy bieden we opleidingen, trainingen en workshops aan op het gebied van informatiemanagement. In deze blog vertelt Selina iets meer over de Academy en het Young Professional Programma.

Het Young Professional Programma

Een belangrijk onderdeel van de Van Dam & Oosterbaan Academy is het Young Professional Programma (YPP). Dit is een opleidingsprogramma voor pas afgestudeerde talenten die affiniteit hebben met data én beleid. In één jaar tijd worden de young professionals opgeleid tot beleidsanalist, adviseur datagedreven werken of BI-ontwikkelaar. Ook leiden we financieel adviseurs op met onze Finance Modules. Hierbij ligt de nadruk op datagedreven werken. 

De young professionals volgen een intensief opleidingstraject dat bestaat uit verschillende trainingen en opleidingen. Deze trainingen zijn gericht op het vergroten van hun inhoudelijke en technische kennis. Denk bijvoorbeeld aan een meerdaagse Excel training, Power BI en Cognos. Maar ook trainingen die inzicht geven in hoe een gemeente werkt en wat de uitdagingen zijn binnen het sociaal en fysiek domein. Daarnaast gaan de young professionals aan de slag met hun adviesvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. 

De trainingen en opleidingen binnen het YPP worden aangeboden vanuit de Academy. Binnen de Academy hebben we een goede balans tussen interne en externe trainers die we specifiek voor expertise inhuren als vaste partner. Collega’s vanuit de gemeente hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen of deelmodules van het programma. De trainingen geven o.a. beleidsadviseurs inzicht in hoe zij meer datagedreven kunnen werken.

(Talent)ontwikkeling

Vanuit mijn functie mag ik het YPP coördineren. Iets wat ik graag doe en waar ik energie van krijg. Wat ik bijzonder vind aan de Academy en het YPP is dat er door middel van trainingen geïnvesteerd wordt in collega’s. Dit betekent dat je jezelf steeds kunt blijven ontwikkelen als adviseur. Dat geldt overigens niet alleen voor de young professionals maar voor al onze collega’s! 

Het zijn echter niet alleen trainingen en opleidingen die bijdragen aan (talent) ontwikkeling. Het echte leren gebeurt voor een groot deel op de werkvloer. Door aan het werk te zijn; door te doén. Dat is ook de reden dat de young professionals bij hun start gelijk aan de slag gaan met opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Tijdens intervisiesessies worden casussen uit het dagelijks werk met elkaar gedeeld om zo van elkaar te leren en gezamenlijk tot oplossingen te komen. Een mooie combinatie tussen leren en werken. 

Opleidingen binnen de Van Dam & Oosterbaan Academy

Omdat we het belangrijk vinden om de kennis die we in huis hebben te delen, hebben we een intern en extern aanbod aan workshop, trainingen en opleidingsmodules ontworpen gericht op data-analyse, beleid, techniek en onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan de eerdergenoemde technische trainingen zoals Excel en Power BI of de training Datagedreven Werken. 

Onze Academy is continu in ontwikkeling en we passen het aanbod binnen de Academy aan op basis van de behoefte van onze collega’s, klanten en recente marktontwikkelingen. Zo bieden we bijvoorbeeld ook R en Python trainingen aan en verbreden we onze kennis op het gebied van Data-Science. Daarnaast hebben we enkele partnerships met externe bureaus die vanuit hun specifieke expertise trainingen verzorgen.

De trainingen binnen de Academy zijn beschikbaar voor onze eigen collega’s én voor externe organisaties. Momenteel bieden wij bijvoorbeeld enkele data-trainingen aan bij gemeenten op locatie. 

Ben je benieuwd naar de Van Dam & Oosterbaan Academy en wat we voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Huiver niet om contact met ons op te nemen. We vertellen je hier graag meer over en houden je op de hoogte.

Selina Tomur 
Adviseur Talent & Ontwikkeling

Selina.tomur@vandamoosterbaan.nl 

Deel via
Auteur

Selina Tomur