Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Datagedreven werken binnen het Fysiek domein

9 juni @ 09:30 - 11:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 31 augustus 2022 at 13:00

Masterclass Datagedreven werken binnen het Fysiek domein

Datum: 9 juni 2022
9:30
- 11:00
Duur:
Type:
Kosten:
Taal:
Locatie:
Deelnemers:
Min 5 max 15

Datagedreven samenwerken binnen het fysiek domein

Het fysieke domein kent veel complexe en uitdagende vraagstukken. Denk hierbij aan de inrichting van de fysieke ruimte, de energietransitie, milieuproblematiek en een veilige leefomgeving. Veel van deze vraagstukken houden met elkaar verband. Samenwerking tussen verschillende betrokken partijen is hierbij van wezenlijk belang.

Tijdens de masterclass verkennen we aan de hand van een casus de verschillende manieren waarop deze samenwerking kan worden ingericht. Hierbij staat een datagedreven aanpak centraal. Een datagedreven aanpak kan organisaties helpen bij het nemen van operationele en strategische beslissingen. Daarbij kan gebruikt worden gemaakt van de in en rondom de organisatie aanwezige kennis en data. Vaak wordt er al veel data verzameld, maar deze wordt nog niet altijd naar potentie ingezet. In deze Masterclass geven we handreikingen hoe je dit kan doen!

Programma

De masterclass Datagedreven werken binnen het fysiek domein bestaat uit twee delen:

Algemeen deel

In dit gedeelte gaan we in op datagedreven werken in het algemeen: wat is datagedreven werken? Hoe doe je dat? Wie is er bij gebaat? Wat levert het op?

Thema: fysiek domein

In dit gedeelte gaan we aan de hand van een casus kijken naar datagedreven werken binnen het fysiek domein. We gaan in op de partijen die hier in rol een kunnen spelen, het verzamelen en bundelen van data, hoe je data in kan zetten om geïnformeerde beslissingen te maken en wat het je kan opleveren.

Trainer
De masterclass Datagedreven samenwerken binnen het fysiek domein wordt in wisselende samenstelling gegeven door Hannah Kroes (adviseur VTH), Niels van Dijk (adviseur VTH), Sharona Jansen (Adviseur duurzaamheid) en Maggie Koetzier (Adviseur duurzaamheid).

Deze masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam zijn in het fysiek domein bij gemeentes, provincies en omgevingsdiensten.

Aan het einde van de masterclass:

  • Heb je inzicht gekregen in hoe je met datagedreven werken grip kan krijgen op complexe vraagstukken binnen het fysiek domein en daarmee geïnformeerde beslissingen kunt maken.
  • Heb je inzicht in good practices van datagedreven werken vanuit andere gemeenten.
  • Beschik je over handvatten waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente.
  • Kun je jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen bij de verbeterslag van strategie naar beleid, naar uitvoering en terug met behulp van datagedreven werken.

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
09:30 - 11:00
Evenement Categorie:
people applauding at business conference

Schrijf je in

Vul hieronder uw contact gegevens in

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?