Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Datagedreven Werken binnen Veiligheid & Ondermijning

28 juni @ 13:00 - 14:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 29 januari 2022 at 13:00

One event on 28 juni 2022 at 13:00

One event on 27 oktober 2022 at 14:30

Masterclass Datagedreven Werken binnen Veiligheid & Ondermijning

Zicht op criminaliteit met behulp van data
Datum: 28 juni 2022
13:00
- 14:30
Duur:
1,5 uur
Type:
Digitaal
Kosten:
€ 0
Taal:
Nederlands
Locatie:
n.t.b.
Deelnemers:
Min 5 max 15
Datagedreven werken binnen Veiligheid en Ondermijning

Bedreigde burgemeesters, wietplantages op zolders van woonhuizen, drugslabs in oude bedrijfspanden en drugskoeriers met pizzadozen. Gemeenten worden op diverse fronten geconfronteerd met veiligheid en ondermijning. In havens, op industriegebieden, in horeca concentratiegebieden en in de meest kwetsbare wijken. Zo bieden horecagelegenheden en vastgoedaankopen ruimte om illegaal te gokken en daarmee geld wit te wassen. Branches op industriegebieden worden gebruikt om belasting te ontduiken en illegale winsten te maken. Ondermijning is een maatschappelijk probleem: een sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren, het bedrijfsleven en inwoners.

In deze Masterclass introduceert Van Dam & Oosterbaan haar dienstverlening omtrent Veiligheid & Ondermijning. Gemeenten zijn een belangrijke schakel in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Door middel van een juist ingericht werkproces kunnen ondermijnende signalen herkend en opgepakt worden. Wij helpen gemeenten om meer datagedreven te werken aan de aanpak van Ondermijning.

Programma

De masterclass Datagedreven werken binnen Veiligheid & Ondermijning is een introductie in de datagedreven aanpak Ondermijning:

1. Actualiteit en probleemstelling gemeenten

 • Wat speelt er op het gebied van Veiligheid & Ondermijning?
 • Wat is de rol van de gemeente binnen de aanpak Ondermijning?
 • Waar lopen gemeenten tegenaan in de aanpak van Ondermijning?
 • Introductie datagedreven aanpak Ondermijning.

2. Themagerichte deel: datagedreven aanpak Ondermijning en dashboarding

 • Toelichting van datagedreven werken
 • We delen voorbeelden van analyses en praktische business cases van de aanpak ondermijning, zodat je ook kunt zien wat andere gemeenten ondernomen hebben;
 • We tonen een dashboard voor Veiligheid
Trainer
De masterclass Datagedreven werken binnen Veiligheid & Ondermijning wordt gegeven door Remco Korving (senior adviseur), Remco van Dijke (junior adviseur), Claasje Beijen (adviseur) en Victor Hoogendoorn (BI consultant).
Voor wie is de masterclass?
Deze masterclass is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn binnen de (semi-)publieke overheid. Aan deze masterclass heb je het meest als je je met cijfers bezig houdt binnen het domein van Veiligheid & Ondermijning. Bijvoorbeeld in een beleidsfunctie of een technische functie. Of als je je herkent in één van de volgende functies: Directeur, Teammanager, Strateeg, Projectleider Sociaal Domein, Beleidsmedewerker Sociaal Domein, Informatiemanager, BI-Ontwikkelaar, Adviseur Informatievoorziening.
Wat levert het op?

Aan het einde van de masterclass:

 • Weet je wat er nodig om te komen tot een aanpak van Veiligheid & Ondermijning binnen jouw gemeente;
 • Heb je een opfrisbeurt gehad over (Big) data, datagedreven werken, privacyprotocollen, dashboarding en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierin;
 • Heb je inzicht in good practices van de aanpak Ondermijning vanuit andere gemeenten.
 • Beschik je over concrete suggesties en stellen we activiteiten voor waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente;
 • Heb je een idee bij een datagedreven aanpak van ondermijnende criminaliteit;
 • Ben je op de hoogte van de succesverhalen en uitdagingen rondom datagedreven werken binnen het beleidsterrein Veiligheid & Ondermijning.
 • Kun je jouw Directie/MT binnen Ondermijning enthousiasmeren en ondersteunen bij de verbeterslag van strategie naar beleid, naar uitvoering en terug met behulp van de aanpak Ondermijning.

Gegevens

Datum:
28 juni
Tijd:
13:00 - 14:30
Evenement Categorie:
people applauding at business conference

Schrijf je in

Vul hieronder uw contact gegevens in

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?