Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The battle of the Friesche gemeenten: Datagedreven werken

2 december @ 14:00 - 16:00

Gratis

The battle of the Friesche gemeenten: Datagedreven werken

Datagame Workshop
Datum: 2 december 2021
14:00
- 16:00
Duur:
2 uur
Type:
Workshop
Kosten:
€ 0
Taal:
Nederlands
Locatie:
MS-Teams
Deelnemers:
50
Werk jij bij de winnende gemeente?
Ga de uitdaging aan en speel de “Battle of the Friesche gemeenten” waarbij je het op neemt tegen de andere gemeenten in Friesland. Samen met jouw medespelers los je in de datagame “The Bridge” een misdaad op die is gepleegd op de Erasmusbrug. Doe je dit het snelst van alle teams en op een zo datagedreven manier? Dan heb jij met je team gewonnen!

 

Datagame “The Bridge”

De Datagame ‘The Bridge’ is een serious game die door onze gamification partner Digital Rocks is ontwikkeld. In ongeveer een uur los jij met je team een misdaad op, op een zo datagedreven manier! Dit doe je door slim gebruik te maken van tools en de data/informatie die je beschikbaar worden gesteld en door veel samen te werken met je teamleden. The Bridge is ontwikkeld om met jouw organisatie, team of afdeling op een ludieke en interactieve manier enthousiasme, besef en bewustzijn te creëren in de mogelijkheden die data bieden.

Meer informatie Datagame

Klik hier voor meer informatie over de Datagame.

Positionering Datagame binnen uw eigen organisatie

De Datagame is een uitstekend middel om op een ludieke manier enthousiasme, bewustzijn en awareness te creëren omtrent data, datageletterdheid en datagedreven werken. Iedereen wordt met de Datagame geactiveerd om met datagedreven werken (verder) aan de slag te gaan. Maar met alleen de Datagame kom je er niet als organisatie. Vandaar dat we vanuit Van Dam & Oosterbaan verschillende adviezen hebben voor organisaties om de Datagame zo optimaal mogelijk te positioneren. Denk bijvoorbeeld aan een leerlijn Datagedreven werken waarin de Datagame als aftrap kan fungeren en bindmiddel ten opzichte van vervolg trainingen, workshops, e-learnings of heisessies. Waarin in het vervolg de brug wordt geslagen vanuit de specifieke leerdoelen vanuit de Datagame naar een specifieke training.

Stel je wilt als teammanager of CISO het besef van privacy/AVG meer op de kaart zetten, in de Datagame is er een spelelement gekoppeld aan een leerdoel welke vervolgens weer terugkomt in een vervolgsessie waarin langer wordt stil gestaan over het besef van privacy/AVG.

Een andere mogelijkheid zou zijn om de Datagame in te zetten om een data-strategie te positioneren binnen de organisatie, waarmee alle medewerkers worden meegenomen in de toegevoegde waarde van datagedreven werken en wat dat specifiek voor hun rol nu en in de toekomst betekent. Nadat we met alle Friesche gemeenten de Datagame hebben gespeeld gaan we dieper in op deze verschillende mogelijkheden en laten we zien hoe andere gemeenten de Datagame hebben gepositioneerd.

Klantcase gemeente Súdwest-Fryslân

Lees hier waarom de gemeente Súdwest-Fryslân de Datagame heeft gespeeld en hoe ze de Datagame hebben gepositioneerd in hun organisatie. Manager Rob Janssen van het team Data, Informatie en Analyse vertelt in een exclusief interview zijn ervaringen met de Datagame workshop.

Programma

We starten plenair met alle deelnemers in een MS-Teams sessie. Hierin bespreken we kort wat we de middag precies gaan doen en delen we de teamindelingen. Vervolgens ga je met jouw team met z’n 4-en aan de slag om de Datagame te spelen in een aparte MS-Teams.

Programma:

 • Plenaire intro (10m)
 • Datagame spelen (+- 60m)
 • Interactief workshop gedeelte en winnaar bekend maken! (+-45m)
  • Eerste reacties
  • Kansen, mogelijkheden en randvoorwaarden datagedreven werken
  • Hoe positioneren andere gemeenten deze Datagame?
  • Wat zou een passend vervolg kunnen zijn na deze Datagame workshop?
  • Winnaar bekend maken
 • Afsluiting (5m)

Locatie: digitaal via MS-Teams

Deze Datagame workshop wordt gegeven via MS-Teams. De links worden de dag er voor naar de deelnemers gestuurd.

Vereisten, doelgroep en voorbereidingen

Je dient over je eigen laptop te beschikken, voor de rest hoef je geen enkele voorbereidingen te treffen. De doelgroep is iedereen die zich binnen de gemeente met data bezig houdt. We nodigen van alle gemeenten de volgende rollen uit: CIO, CISO, teammanager Data, data-analist, informatiemanager, privacy-adviseur, of soortgelijke rollen binnen informatiemanagement.

Ga met elkaar na de Datagame workshop het gesprek aan over jouw eigen uitdagingen en agenda en leer van elkaars ervaringen. Een uitstekende kans om met elkaar, en collega’s van buurgemeenten, het gesprek te voeren over data!

Trainer
Peter Frans Oosterbaan vindt het leuk om z’n kennis over data met je te delen. Hij helpt organisaties om datagedrevener te worden en mensen om beter met data te kunnen werken. Dit doet hij als Senior Adviseur Datageletterdheid en Datagedreven werken en als parttime Docent Data-Analyse. Hij heeft diverse organisaties ondersteunt in het implementeren, borgen en doorontwikkelen van een datagedreven organisatie. Daarnaast verzorgt hij trainingen, masterclasses en workshops op het gebied van datageletterdheid en datagedreven werken.
Ga de uitdaging aan en speel de “Battle of the Friesche gemeenten” waarbij je het op neemt tegen de andere gemeenten in Friesland. Samen met jouw medespelers los je in de datagame “The Bridge” een misdaad op die is gepleegd op de Erasmusbrug. Doe je dit het snelst van alle teams en op een zo datagedreven manier? Dan heb jij met je team gewonnen!

Gegevens

Datum:
2 december
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Oranjehotel Leeuwarden
Stationsweg 4
Leeuwarden, Friesland 8911 AG Nederland
Telefoon:
058 212 6241
Site:
www.oranjehotelleeuwarden.com

Organisator

Van Dam & Oosterbaan
Telefoon:
085-1124371
E-mail:
academy@vandamoosterbaan.nl
Site:
www.vandamoosterbaan.nl
people applauding at business conference

Schrijf je in

Vul hieronder uw contact gegevens in

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?