Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: De Datadonderdag van de maand!

23 december 2021 @ 11:00 - 12:00

Webinar: De Datadonderdag van de maand!

Alles wat je over data wilt weten! Met deze maand de focus op: Datakwaliteit in de praktijk!
Datum: 23 december 2021
11:00
- 12:00
Duur:
1 uur
Type:
Online Webinar
Kosten:
€ 0
Taal:
Nederlands
Locatie:
Online
Deelnemers:
Onbeperkt
Toelichting

In deze korte maandelijks terugkerende webinar wordt op een zo laagdrempelig mogelijk en niet-technische manier uitleg gegeven wat datageletterdheid en datagedreven werken is. Er wordt uitleg gegeven dat datageletterdheid een belangrijk onderdeel is en steeds belangrijker wordt binnen de hedendaagse set aan kennis en vaardigheden en hoe dit effect heeft op jou als eindgebruiker in de digitale wereld en binnen het proces van datagedreven werken. Met name omdat datageletterdheid een relatief nieuw begrip is, wordt het onderwerp op hoofdlijnen beschreven zonder specifiek op onderdelen de diepte in te gaan. Tegelijkertijd wordt stil gestaan bij wat datagedreven werken is en hoe datageletterdheid en datagedreven werken met elkaar samenwerken. Deze webinar is ontwikkeld om in een korte tijd kennis te verkrijgen over de basisbeginselen van datageletterdheid en datagedreven werken. Deze webinar wordt elke laatste donderdag van de maand gegeven op Datadonderdag. Lukt het je niet om aan te schuiven? Meld je dan eenvoudig aan voor de volgende Datadonderdag van
Van Dam & Oosterbaan.

In deze webinar staan we extra stil bij: In deze editie staan we extra stil bij: Datakwaliteit in de praktijk! Wat is de datakwaliteit? Waarom is het belangrijk om hierbij stil te staan? Hoe toets je als eindgebruiker van een rapportage of dashboard de kwaliteit van de data? Hoe herken je valide en invalide data? Hoe valideer je die data? Met wie ga je het gesprek aan om de kwaliteit te bevorderen? Wat kun je nog wel met de data?​​​​​​

Programma
  • Wat is het nut van data en datagedreven werken?
  • Wat is data, datageletterdheid en datagedreven werken?
  • Volwassenheidsmodel
  • Hoe kan ik zelf aan de slag met datagedreven beslissingen nemen?​​​​​​​​​​​​​​
  • Datakwaliteit: Wat is de datakwaliteit? Waarom is het belangrijk om hierbij stil te staan? Hoe toets je als eindgebruiker van een rapportage of dashboard de kwaliteit van de data? Hoe herken je valide en invalide data? Hoe valideer je die data? Met wie ga je het gesprek aan om de kwaliteit te bevorderen? Wat kun je nog wel met de data?
Trainer
Peter Frans Oosterbaan vindt het leuk om z’n kennis over data met je te delen. Hij helpt organisaties om datagedrevener te worden en mensen om beter met data te kunnen werken. Dit doet hij als Senior Adviseur Datageletterdheid en Datagedreven werken en als parttime Docent Data-Analyse. Hij heeft diverse organisaties ondersteunt in het implementeren, borgen en doorontwikkelen van een datagedreven organisatie. Daarnaast verzorgt hij trainingen, masterclasses en workshops op het gebied van datageletterdheid en datagedreven werken.
Voor wie bedoeld?
Iedereen die meer wil weten over datageletterdheid en datagedreven werken. En voor degenen die interesse hebben in training, opleiding en leerlijnen op het gebied van data, datageletterdheid en datagedreven werken. Dit webinar is domein onafhankelijk en is voor elk type organisatie interessant. Er is geen voorkennis nodig. In deze editie staan we extra stil bij: Datakwaliteit in de praktijk! Wat is de datakwaliteit? Waarom is het belangrijk om hierbij stil te staan? Hoe toets je als eindgebruiker van een rapportage of dashboard de kwaliteit van de data? Hoe herken je valide en invalide data? Hoe valideer je die data? Met wie ga je het gesprek aan om de kwaliteit te bevorderen? Wat kun je nog wel met de data?

Gegevens

Datum:
23 december 2021
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Categorie:
people applauding at business conference

Schrijf je in

Vul hieronder uw contact gegevens in