Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Recurring Event Evenementenreeks: Datagedreven werken in de zorg

VOL! Email academy@vandamoosterbaan.nl voor de wachtlijst. Zorgfraude opsporen met behulp van data

30 januari @ 11:00 - 11:45

VOL! Email academy@vandamoosterbaan.nl voor de wachtlijst. Zorgfraude opsporen met behulp van data

Hoe data je helpen fraudeindicaties te herkennen
Datum: 30 januari 2023
11:00
- 11:45
Duur:
45 minuten
Type:
Microsoft Teams
Kosten:
€ 0
Taal:
Nederlands
Locatie:
Digitaal
Deelnemers:
Voor wie is deze webinar bedoeld?

Onze Webinar is bedoeld voor medewerkers die zich op (semi-)lokaal niveau bezighouden met zorg en/of veiligheid. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als beleidsmedewerker in het sociaal domein, je onderhandelingsgesprekken voert met zorgaanbieders in de regio of als je werkt bij een zorgorgaan. Daarnaast is de masterclass ook gericht op medewerkers van het samenwerkingsverband Taskforce Integriteit Zorgsector. Om deze Webinar te kunnen volgen heb je geen specifieke, technische voorkennis nodig. Dus ook als datagedreven werken compleet nieuw voor je is, kun je deelnemen.

 

Maatschappelijk datagedreven 
De tijd dat data vooral interessant waren voor techneuten, ligt ruim achter ons. Steeds meer bedrijven, groot en klein, hebben de kracht van data en datagedreven werken ontdekt. Toch zien we dat organisaties in het publieke en maatschappelijke werkveld hierin vaak nog niet vooroplopen. Van Dam & Oosterbaan wil dit veranderen. Wij houden ons bezig met het ondersteunen van deze publieke en maatschappelijke organisaties in het koppelen van de techniek met de dagelijkse praktijk. Zo ontwikkelen we voor gemeentes, semioverheden en kinderopvangorganisaties door heel Nederland slimme dataoplossingen, technische rapportages en applicaties die hen helpen sturen op feiten en data. Daarbij bieden onze adviseurs en consultants ondersteuning bij ingewikkelde vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie, veiligheid of participatie. En met onze trainingen, Webinars en professional-programma’s bereiden we medewerkers voor op een datagedreven toekomst. Zo brengen wij publieke en maatschappelijke organisaties steeds een stapje verder in hun digitale transformatie. Samen werken wij maatschappelijk datagedreven. 

Programma

Programma
De Webinar ‘Zorgfraude opsporen met behulp van data biedt een introductie in het opsporen van zorgfraude op een datagedreven manier. In de Webinar leer je bijvoorbeeld over:

  1. Trends en ontwikkelingen

Wat speelt er op het gebied van zorgfraude vandaag de dag? Welke technieken en methodes gebruiken fraudeurs allemaal?

  1. Rollen en verantwoordelijkheden

Wie heeft welke verantwoordelijkheid in het voorkomen, opsporen en aanpakken van zorgfraude? Waar zijn er samenwerkingsmogelijkheden en waar zijn er juist beperkingen?

  1. Een datagedreven aanpak

Hoe kan het toevoegen van data het werkproces versterken en verbeteren? Welke meerwaarde heeft een datagedreven werkwijze?

  1. Signalen 

Welke signalen zijn indicatoren voor zorgfraude? Wat voor analyses kun je uitvoeren op verkregen informatie om signalen van zorgfraude weer te geven? Wat kun je met deze signalen doen?

Daarnaast gaat de Webinar dieper in op:

  • Echte praktijkvoorbeelden

Je bekijkt voorbeelden van datagedreven analyses, duikt in jurisprudentie en leert van praktische business cases waarin zorgfraude op een datagedreven manier wordt opgespoord. Samen met je mede-deelnemers ontdek je hoe je zorgfraude kunt aanduiden en ervaar je de kracht van data in de praktijk.

  • Dashboarding

In onze speciaal ontworpen dashboards laten we zien hoe verschillende signalen, die duiden op zorgfraude, naar voren komen. Wat gebeurt er als je bepaalde informatiestromen toevoegt of juist wegneemt? Welke aanvullende inzichten kun je opdoen door bepaalde signalen te combineren en hoe verwerk je dit in je aanpak?

Trainer
De Webinar ‘Zorgfraude opsporen met behulp van data’ wordt gegeven door Remco van Dijke (adviseur bij Van Dam & Oosterbaan) en Madelon Prawirodirdjo (Afdelingsmanager Advies en Onderzoek bij Dam & Oosterbaan).
Wat levert het op?
Als je de Webinar ‘Zorgfraude opsporen met behulp van data’ hebt gevolgd: •Ben je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van (big) data, datagedreven werken en dashboarding •Heb je inzicht in praktijkvoorbeelden en ken je de succesverhalen en uitdagingen bij het datagedreven opsporen van zorgfraudesignalen •Weet je wat er nodig is om binnen jouw organisatie signalen van zorgfraude op een datagedreven manier boven tafel te krijgen •Kun je concrete suggesties doen om met je collega’s verder te bouwen aan een datagedreven organisatie •Kun je jouw directie/MT enthousiasmeren en ondersteunen bij het verbeteren van de strategie rondom het aanpakken van zorgfraude en de doorvertaling naar beleid en uitvoering
Meer weten?


Heb je vragen over de webinar, de inschrijving of over Van Dam & Oosterbaan? Neem dan contact op met Selina Tomur via 085 112 4371 of
academy@vandamoosterbaan.nl 

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
11:00 - 11:45
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

Van Dam & Oosterbaan
Telefoon:
085-1124371
E-mail:
academy@vandamoosterbaan.nl
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

Intro voor overzicht
Nu de zorgvraag toeneemt en deze steeds complexer wordt, neemt de druk op het werkveld toe. Zorgfraude is daarbij een groot maatschappelijk probleem. Onze Webinar ‘Zorgfraude opsporen met behulp van data’ biedt hierbij uitkomst. Hierin leer je op een slimme en effectieve manier signalen van zorgfraude herkennen met behulp van data.
people applauding at business conference

Schrijf je in

Vul hieronder uw contact gegevens in

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.