Wij zien vaak dat een organisatie veel inhoudelijk sterke (beleids)medewerkers heeft, maar weinig inzicht in de onderliggende data en cijfers. Of andersom, er zijn dashboards ingericht door de IT afdeling, maar medewerkers weten niet goed hoe ze deze informatie kunnen gebruiken in hun dagelijks werk. Beide situaties zorgen ervoor dat er weinig grip en sturingsmogelijkheden zijn om de gestelde doelen te behalen.

Onze adviseurs brengen die twee werelden bij elkaar. We detacheren mensen op verschillende niveaus; van senior beleidsadviseur en analist tot beleidsmedewerker. Of we doen onderzoeken, impactanalyses of geven workshops en trainingen op maat.

Bij elk traject is de rode draad onze sterke link met data en cijfers. Onze adviseurs zijn een sparringpartner tussen beleid en IT; geen klassieke beleidsmedewerkers, maar mensen met veel affiniteit met business intelligence en data.

Adviseurs van Van Dam en Oosterbaan helpen organisaties hun informatievoorziening naar een hoger niveau te tillen. Wij maken de vertaalslag van cijfers en data naar de inhoud, en zorgen ervoor dat medewerkers ook zelf op basis van data hun werk gaan doen.

Het resultaat

Onze adviseurs leveren adviezen en concrete handvatten om op basis van cijfers te kunnen monitoren en interveniëren. Of wij implementeren een compleet dashboard, vanuit de inhoud ontwikkeld en daarmee echt relevant voor mensen die er mee moeten werken.

De indicatoren die wij implementeren zijn altijd gekoppeld aan het primaire proces en de werkinstructies, zodat je als eindgebruiker echt invloed kunt uitoefenen en kunt draaien aan de knoppen die er echt toe doen.

De organisatie gaat werken via een datagedreven werkproces, waarbij de data op orde en opgeschoond is. Monitoring, managementinformatie en verantwoording zijn goed ingericht en makkelijk toegankelijk. Zo kan proactief gestuurd worden op de laatste ontwikkelingen, en ontstaat er inzicht en grip.

Bovendien worden medewerkers meer datageletterd. Zij zijn zelf in staat om hun informatiebehoefte te concretiseren, en te werken met een dashboard dat wordt geborgd in het primaire proces. Door zelf data te kunnen interpreteren en toe te passen, wordt werken op basis van feiten en cijfers diep in de organisatie verankerd.

Kom met ons in contact

Wil je meer weten over onze diensten op het gebied van Advies & Onderzoek? Neem dan contact op met Peter Frans Oosterbaan: peterfrans@vandamoosterbaan.nl of 085 – 112 4371.