Pensive millennial team reading business information on computer

Advies & Onderzoek

Van onderbuik naar onderbouwing

Werken aan inzicht en grip

Onze adviseurs versterken maatschappelijke organisaties met datagedreven expertise gecombineerd met inhoud. Met behulp van beschikbare interne en externe data helpen wij organisaties om “het onderbuik gevoel” te concretiseren,  bijvoorbeeld door middel van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken of het bouwen van een dashboard. Zo ontstaat inzicht en grip op de problematiek. Is jouw organisatie nog niet zo ver om datagedreven te werken? Ook dan kunnen we helpen om de eerste stappen te zetten naar goed onderbouwde strategie en uitvoering.

Zij zijn meesters in maatschappelijke vraagstukken en beschikken over de juiste mix van domeinkennis, expertise op het gebied van data en politieke sensitiviteit. Wij verbinden harde en zachte data voor meer inzicht in en grip op complexe vraagstukken.

Detachering

Met onze detachering dienstverlening versterken wij (op tijdelijke basis) maatschappelijke organisaties met onze datagedreven expertise gecombineerd met inhoud. Onze projectleiders, (strategisch) beleidsmedewerkers en data- en procesanalisten ondersteunen jouw organisatie op het snijvlak van proces, strategie, uitvoering en inhoud.

Projecten

Van Dam & Oosterbaan is de partner voor al jouw maatschappelijke onderzoeken en analyses. Wij krijgen de informatiebehoefte scherp, we verzamelen, analyseren en onderzoeken de data en vertalen dit naar een gedegen advies. Onze hands-on dataduiders kunnen het ook nog voor jouw organisatie uitvoeren!

Thema's

Heeft jouw organisatie een datagedreven uitdaging met betrekking tot een maatschappelijke thema? Wij hebben dit vast en zeker al eens gedaan! Bij Van Dam & Oosterbaan zijn we sterk voorstander van het effecient uitgeven van gemeenschapsgelden. Onze adviseurs zijn specialisten in diverse thema’s zoals Jeugd, Wmo, MOBW, Onderwijs en Veiligheid en ondermijning.  

Advies & Onderzoek vacatures

Fulltime | HBO/WO | Ervaring +3 jaar

Ben jij een ervaren Adviseur Bedrijfsvoering met kennis van het Sociaal Domein? Ben jij pro-actief, oplossingsgericht en vind je het leuk om verschillende organisaties te helpen bij de inrichting van hun bedrijfsvoering en financiën? Dan ben jij de financieel adviseur die wij zoeken!

Fulltime | HBO/WO | Ervaring +1 jaar

Ben jij die ambitieuze starter met minimaal 1 jaar werkervaring die graag als Junior Adviseur aan de slag gaat? Wil jij een belangrijke rol spelen in de maatschappelijke ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld het sociaal of ruimtelijke domein? Dan ben jij de Junior Adviseur die wij zoeken!

Fulltime | HBO/WO | Ervaring +7 jaar

Jij bent expert op het gebied van beleidsvorming- en beleidsprocessen en je wilt deze kennis en kunde inzetten bij digitale transities in de publieke sector. Je werkt project- en planmatig, voelt je als een vis in het water in complexe netwerken, en gaat voor maatschappelijke resultaten. Dan zoeken wij jou!

Blijf op de hoogte!

Wij houden jou graag op de hoogte van onze ontwikkelingen. Dat doen we door elke maand een nieuwsbrief te versturen. Vul onderstaand formulier in en meld u aan voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat interessante publicaties uit onze kennisbank, informatie over trainingen, masterclasses en webinars en voorbeelden van relevante datagedreven projecten.