Analyzing online data

BI Detachering

Onze datadelvers tijdelijk inhuren? 

Sparringpartner tussen beleid en IT

Met behulp van data helpen wij organisaties om weloverwogen besluiten te nemen. Dat doen wij door “het onderbuik gevoel” te onderbouwen op basis van gedegen informatie en actuele data. In ons advies is de strategie van de organisatie leidend. We kijken niet alleen naar de organisatie en de doelstellingen, maar ook naar het proces, de achterliggende technologie en de infrastructuur. Onze adviseurs hebben zowel inhoudelijk verstand van zaken, als kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, data–analyse en data–science. Dat maakt ons dé sparringpartner tussen Beleid & IT.

BI consultants aan het woord

Ik word namens Van Dam & Oosterbaan regelmatig gedetacheerd bij gemeenten of intergemeentelijke organisaties. Soms ter invulling van een vaste lijnfunctie, soms als tijdelijke versterking van een team voor een project. Mijn opdrachten variëren: van data analist bij een inkooporganisatie tot BI specialist binnen bedrijfsvoering. Wat mij aanspreekt aan deze opdrachten is enerzijds de prikkelende variatie en anderzijds het feit dat ik niet vanaf de zijlijn consulteer hoe men het beter of anders moet doen, maar zelf met de voeten in de klei direct meewerk en bijdraag aan de organisatie. Bijvoorbeeld door een veelvoud aan gegevens te analyseren naar bruikbare informatie voor wethouders, of door het bouwen van een interactieve rapportage voor beleidsmedewerkers. Ik kom dus op veel verschillende plekken in verschillende rollen, elk met een eigen specifieke uitdaging. Deze ervaringen stellen mij in staat om de opdrachtgever ook voorbij de kaders van mijn specifieke opdracht te helpen. Zo ben ik bijvoorbeeld bij een gemeente begonnen als data analist binnen de Wmo, maar kon ik mijn kennis op het gebied van datawarehousing en datamodellering ook gebruiken om interne collega’s te begeleiden bij een transitie van ‘klassieke’ data-analyse naar datagesteund werken.

Guido van 't Haar | BI Consultant

Mijn naam is Claasje Beyen en ik werk als BI consultant bij Van Dam & Oosterbaan. Ik help organisaties bij het slaan van de brug tussen Beleid en IT. Ik heb inhoudelijke kennis van o.a. het Sociaal Domein en Veiligheid & Ondermijning als ook van de mogelijkheden van BI-tooling zoals monitoring en dashboarding. Zo ben ik nu gedetacheerd bij de Provincie Noord-Brabant, in de rol van informatiemanager binnen het project Stuurinformatie. Binnen dit project zijn we bezig met de ontwikkeling van dashboards voor alle afdelingen van de provincie. Met deze dashboards kunnen de medewerkers beter sturen op de door hun opgestelde doelen en KPI’s. Binnen dit project ben ik de spin in het web. Ik haal de informatiebehoefte op bij de medewerkers en vertaal deze samen met de data analisten en Power-BI consultants naar inzichtelijke visualisaties voor de dashboards. Ook ben ik betrokken bij de technische ontsluiting van de data(bronnen) en de algehele voortgang van het project. Ik schakel continue tussen verschillende afdelingen en belangen; een uitdaging waar ik veel energie van krijg!

Claasje Beyen | BI Consultant

Referenties

Referenties

Blijf op de hoogte!

Wij houden jou graag op de hoogte van onze ontwikkelingen. Dat doen we door elk kwartaal een nieuwsbrief te versturen. Vul onderstaand formulier in en meld u aan voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat interessante publicaties uit onze kennisbank, informatie over trainingen, masterclasses en webinars en voorbeelden van relevante datagedreven projecten.