Business People using Computer

BI Projecten

Maatschappelijke datagedreven projecten die er toe doen! 

Bewezen datagedreven projectaanpak

Onze specialisatie in maatschappelijke opgaven vraagt om een andere benadering. Namelijk niet alleen het verzamelen, analyseren en visualiseren van data, maar aanvullend ook duiding/context/inhoud geven aan deze data. Daarnaast vinden we het vanuit Van Dam & Oosterbaan belangrijk om bij te dragen aan landelijke maatschappelijke standaarden en initiatieven. Daarbij maken we veel gebruik van openbare databronnen. Dit vertalen we door naar onze projectaanpak waarin we altijd een gezonde combinatie zoeken van standaard en maatwerk met als doel om zo (kosten)efficiënt als mogelijke te werken.

BI consultants aan het woord

Gisteren was het een nieuw Power BI rapport, vandaag ontsluit ik een nieuwe database voor de monitor Sociaal Domein en morgen ga ik de expressie van de prognose verder ontwikkelen. Een normale week bij VDO heeft altijd weer een aantal leuke en interessante uitdagingen. Ik vind het zelf enorm leuk, uitdagend en leerzaam om verschillende type opdrachten te hebben. Op deze manier ben ik in de ene opdracht een geheel dataplatform aan het ontwikkelen en in de ander heb ik alleen een adviserende rol. Zo kan ik werken aan mijn kennis en ervaring van de techniek en aan de niet technische vaardigheden. Daarnaast speel ik ook een rol in de doorontwikkeling van onze producten en dienstverlening. Hiermee kan ik tegelijk meedenken en met het team werken aan de basis voor nog betere oplossingen. Alles bij elkaar heb ik iedere dag wel iets waar ik trots op kan zijn!

Maurice van Vugt | BI Consultant

Verandermanagement, de ontwikkeling van BI-infrastructuur en het gebruik van data(-analyse) in beleid- en sturingsvraagstukken. Dat zijn de drie onderwerpen waar ik me dagelijks mee bezig houd als senior adviseur bij VDO. De opgaven van de klanten, zoals gemeenten en provincies, die ik adviseer om meer en beter datagedreven te werken, bestaan zonder uitzondering uit een combinatie van die onderwerpen. In mijn opdrachten verbind ik ze met elkaar. Dat betekent dat ik bestuur en managent strategisch adviseer over hun informatiebeleid, dat ik functionele en technisch onderwerpen bespreek met ontwikkelaars, maar ook samen met de eindgebruikers me buig over de juiste data-analyses en presentatievormen die hun besluitvormingsproces optimaal ondersteunen. En dat samen met mijn collega’s in kleine en flexibele projectteams. Beter wordt het niet!

Harm Nico Plomp | Sr. BI Consultant

Referenties:

Referenties

Blijf op de hoogte!

Wij houden jou graag op de hoogte van onze ontwikkelingen. Dat doen we door elk kwartaal een nieuwsbrief te versturen. Vul onderstaand formulier in en meld u aan voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat interessante publicaties uit onze kennisbank, informatie over trainingen, masterclasses en webinars en voorbeelden van relevante datagedreven projecten.