Los personeelstekorten sneller op

Het personeelstekort in de kinderopvang is al lang niet meer een onderbuikgevoel. Er zijn meer vacatures dan kandidaten en uit onderzoek blijkt dat dit een landelijk probleem is. Daarnaast is er door de hoge werkdruk ook sprake van hoog verzuim. De oplossing lijkt simpel: meer personeel aannemen… Maar waar begin je? Hoeveel extra personeel is er nodig? En waar zijn deze extra mensen het meest nodig? Het creëren van inzicht is de beste eerste stap naar een structurele oplossing.

Inzicht tot de kern

Dat er een tekort is, is al snel vastgesteld. Maar het maakt een groot verschil of je 2 of 200 FTE mist. Daarom is het van cruciaal belang om data te gebruiken. Data helpen onder andere om inzicht te krijgen in de omvang van tekorten en waar deze het grootst zijn. Maak de omvang van je tekort zo concreet mogelijk, in uren, dagen of aantal FTE. Van Dam & Oosterbaan gaat samen met jou aan de slag om de data te verwerken in een overzichtelijk dashboard en deze data te gebruiken om te werken aan een structurele oplossing.

Begin met een structurele oplossing

We nemen vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Kinderopvang dashboard op maat

Het kinderopvang dashboard helpt je om inzicht te krijgen in tekorten binnen jouw organisatie. Door bijvoorbeeld data te verzamelen van de in- en uitstroom van personeel en vervolgens de trends hierin te analyseren. Dit stelt jou in staat om een personeelstekort van tevoren aan te zien komen, en hier proactief op te reageren. Ook krijg je inzicht in oorzaken en gevolgen. Hierdoor is het mogelijk om snellere en betere beslissingen te make en problemen te voorkomen.

✓ Financiën
✓ Bezetting en plaatsing
✓ Human resources

Dashboards van Van Dam & Oosterbaan

Het hebben van een dashboard is niet het doel. De data uit een dashboard helpen je om nieuwe en onderbouwde inzichten te krijgen. Het dashboard is hierbij een middel. Onze experts komen daarom niet alleen kennismaken met jou en je organisatie om het dashboard in te richten. Ze helpen en trainen jou en je team ook om deze data toe te passen.

Samen met onze experts bepaal je welke data voor jouw organisatie belangrijk zijn, hoe deze verzameld worden en hoe deze grafisch duidelijk kunnen worden weergegeven. Met hulp en ondersteuning bezit je binnen de kortste keren zelf de vaardigheden om, op basis van data, sneller betere beslissingen te maken.

Begin vandaag aan de toekomst

Zet vandaag de eerste stap naar een concrete en structurele oplossing. Door meer uit je data te halen zorg je ervoor dat je niet achter de feiten aan blijft lopen.

Wil je aan de slag en weten wat voor invloed jij hebt op je personeelstekort? Neem dan vandaag contact op met Esrah. Ze helpt je graag en kan je direct koppelen aan de juiste expert. Neem contact op via het formulier of bel direct naar 06 – 43 25 14 63.

Organisaties die wij helpen:

Blijf op de hoogte!

Wij houden jou graag op de hoogte van onze ontwikkelingen. Dat doen we door elke maand een nieuwsbrief te versturen. Vul onderstaand formulier in en meld je aan voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat interessante publicaties uit onze kennisbank, informatie over trainingen, masterclasses en webinars en voorbeelden van relevante datagedreven projecten.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.