Vloeiend de taal van data kunnen spreken

Datageletterdheid staat centraal binnen het proces van datagedreven werken. In de huidige digitale wereld is datageletterdheid onmisbaar geworden als onderdeel van de kennis en vaardigheden van medewerkers. Toch is de term datageletterdheid relatief nieuw en veel mensen weten dan ook niet wat het precies is. Datageletterdheid staat voor het vermogen om data te kunnen lezen, er mee te kunnen werken, te kunnen analyseren en er over te kunnen communiceren. 

Terug naar de basis

Niet iedereen hoeft een data-analist of BI-ontwikkelaar te worden, wel heeft iedereen er baat bij om datageletterd te zijn. Van Dam & Oosterbaan streeft er naar om maatschappelijke organisaties meer datagedreven te laten werken. Datageletterdheid staat centraal in een datagedreven manier van werken. Maar hoe pak je dit als organisatie en als individu aan? 

Van Dam & Oosterbaan heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in datageletterdheid. Met een breed portfolio aan producten en diensten zoals e-learning modules, trainingen en masterclasses en consultancy en advies helpen wij organisaties en haar medewerkers om meer datageletterd te worden.


E-learnings

Binnen onze Academy hebben we diverse e-learnings ontwikkeld op het gebied van datageletterdheid en datagedreven werken. Bijvoorbeeld de e-learning 'Datageletterdheid & Datagedreven werken: de basis', in deze laagdrempelige e-learning staan we stil bij de basisbeginselen van datageletterdheid en datagedreven werken. Daarnaast hebben we e-learnings voor gevorderden en domein-specifieke e-learnings. Ook zijn trajecten op maat mogelijk.

Trainingen & Masterclasses

We geven regelmatig trainingen en masterclasses op het gebied van datageletterdheid en datagedreven werken. Deze geven we online via onder andere webinars en fysiek bij u op locatie of bij ons op kantoor. Klik op onderstaande link voor de actuele agenda of neem contact met ons op om te bekijken wat er specifiek mogelijk is voor u of uw organisatie.

Consult & Advies

Veel organisaties zijn goed op weg om een succesvolle datagedreven organisatie te worden. Tegelijkertijd worstelen veel organisaties met het goed inrichten hiervan. Sommige staan aan de start van deze cultuurverandering en vragen zich af waar het slim is om mee te beginnen. Een data-strategie, een dashboard of toch een datawarehouse? En hoe sluit datagedreven werken aan bij onze visie, doelstellingen en ambities? Onze datagame workshop is een ideale manier om te beginnen met datageletterdheid!

Maandelijkse Datadonderdag

In deze korte maandelijks terugkerende webinar wordt op een zo laagdrempelig mogelijk en niet-technische manier uitleg gegeven wat datageletterdheid en datagedreven werken is. Er wordt uitleg gegeven dat datageletterdheid een belangrijk onderdeel is en steeds belangrijker wordt binnen de hedendaagse set aan kennis en vaardigheden en hoe dit effect heeft op jou als eindgebruiker in de digitale wereld en binnen het proces van datagedreven werken. Elke maand wordt er daarnaast ook extra stilgestaan bij een inhoudelijk thema op het gebied van datagedreven werken.

Maandelijkse Datagame Webinar

In deze korte maandelijks webinar geven we een demo van de Datagame waarin we zoveel mogelijk informatie delen over de Datagame. We vertellen je hoe de datagame is opgebouwd, welke 7 leerdoelen er in verwerkt zijn en wat beoogde resultaten kunnen zijn van de datagame. We geven je een duidelijk beeld voor wie de datagame bedoeld is, welke mogelijke vervolgtrajecten er zijn en als klap op de vuurpijl spelen we ongeveer 20% van de Datagame om je een goede indruk te geven van de Datagame.

Meten hoe Datageletterd jij bent en hoe Datagedreven jouw organisatie is?

QuickScan medewerkers

QuickScan organisaties

Relevante content

Wat anderen zeggen

Hulp of advies nodig?

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00 op 085 112 4371. Wanneer we gesloten zijn of wanneer het bellen je niet direct uitkomt kan je ook altijd een verzoek indienen om teruggebeld te worden. We bellen je de eerstvolgende werkdag terug in het tijdblok van jouw voorkeur.

Plan een quickscan in (medewerkers)

Vul hieronder je contact gegevens in

Plan een quickscan in (organisatie)

Vul hieronder je contact gegevens in

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.