De eerste maand van Armin, Cees en José

De afgelopen maand tijd zijn er weer verschillende VDO’ers gestart. Armin, Cees en José vertellen over hun bevindingen van de eerste maand.  

 

De eerste maand van Cees Kelder – Sr. BI Consultant 

Na een eenvoudige, doch corona bestendige, begroeting door een aantal nieuwe collega’s, was het een gezellige informatieve eerste dag. Hierin hebben we wat informatie omtrent achtergrond en hobbies uitgewisseld. Laptop in orde, telefoon ingesteld en gelijk de Introductie cursus gedaan. 

Zoals de eerste dag verliep de rest van de periode gelijk al goed, soort van bekende omgeving en prettige collega’s die je graag willen informeren over de werkzaamheden van hunzelf, het project en samenwerking met de externe partijen. 

Het is vooral je plekje zien te vinden in deze, op afstand bekeken omgeving waarin zich een veelheid aan mogelijkheden ontvouwt. Je wordt gelijk al gevraagd om je kennis en kunde in de praktijk te brengen of op het digitale papier te zetten. Meekijken met collega’s en van gedachten wisselen over wat ze nu doen en hoe de omgeving er in de toekomst beter van gaat worden als de aanpassingen of ombuigingen in de praktijk zijn getoetst en door de klant geaccepteerd. 

De toekomst bij VDO is een leuke, leerzame en een die best pittig is om aan deel te gaan nemen en je plekje erin te gaan vinden. Er bestaat al veel en ook hierin gaan de veranderingen, door de voortschrijdende inzichten, zich laten zien om een solide basis te laten groeien, waarbij het gevoel van VDO heel erg meespeelt en als rode draad zich er doorheen vlecht. 

Kortom: Ik heb er zin in! 

 

De eerste maand van Armin Zwilling – BI Consultant 

Mijn eerste maand bij Van Dam & Oosterbaan is echt voorbijgevlogen. In deze tijd van corona was het natuurlijk beetje onwennig om met nieuwe mensen op kantoor af te spreken. Door de maatregelen die Van Dam & Oosterbaan had genomen konden we elkaar veilig ontmoeten. 

Vanaf het eerste moment ben ik direct in het diepe gegooid. Van Dam & Oosterbaan had natuurlijk al diverse dashboards draaien bij klanten, alleen zocht zij nu naar standaardisatie van deze dashboards. Samen met de klant (en natuurlijk collega’s) heb ik de eerste stappen gezet om deze standaard te ontwikkelen. Het grote voordeel van deze standaard is dat we gemakkelijker klanten aan kunnen sluiten en dat de verschillende omgevingen beter beheersbaar zijn. 

Verder is mij gevraagd om mee te helpen om de ISO 27001-standaard (informatiebeveiliging) te implementeren in de organisatie. Wij werken met gevoelige informatie en met deze standaard implementeren we beleidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat deze informatie op een veilige manier wordt beheerd en ingezien. Zowel voor ons als voor onze klanten.  

In deze eerste maand ben ik dus al veel betrokken geweest bij leuke projecten waarmee we een goede en stevige basis geven aan de organisatie. Samen met een erg enthousiast team gaan we hier de komende tijd veel mooie dingen opzetten! 

 

De eerste maand van José Carreiro – Sr. BI Consultant 

De eerste maand is me erg goed bevallen! Allereerst natuurlijk door het fijne contact vanaf het begin met Frank, Bas, Harm Nico, Maurice, Regine en Ernstjan. VDO verwelkomt hartelijk en heeft me daarmee sindsdien een nieuwe ’thuis’ gegeven. Collega’s zoals Claasje zorgen ervoor dat je, ondanks het thuiswerken, snel ‘up & running’ bent en je onderdeel voelt van het projectteam. 

Wat me vooral bij zal blijven is de dynamiek, de gezelligheid en de prettige samenwerking waar je echt een team gevoel bij hebt. Collega’s hebben de drive en het enthousiasme om er samen de schouders onder te zetten zowel voor de klant als voor VDO. Waar ik enthousiast van word is het enthousiasme binnen VDO, maar ook de ruimte die er is om jezelf te ontwikkelen.  Het delen van ervaring en kennis met elkaar en deze succesvol in te kunnen zetten, geeft voldoening en energie. 

Het komende jaar zie ik vooral als leuk, uitdagend en leerzaam, natuurlijk door de fijne collega’s maar ook door de diversiteit aan en binnen opdrachten.  De groeifase waarin VDO zich bevindt maakt het ook dynamisch en leerzaam, denk aan de kansen die dit met zich meebrengt voor het bedrijf en de mensen die er werken. Verder wil ik me o.a. verder ontwikkelen op het gebied van data engineering. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Van Dam & Oosterbaan? Bekijk onze openstaande vacatures hier of neem contact op met onze Recruiter Frank Simons via frank.simons@vandamoosterbaan.nl of 06-4806465.

Deel via
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?