Formule Kinderopvang

Inzicht in je bedrijfsvoering, grip op de toekomst

Kinderopvang blokken

Ook voor jouw kinderopvangorganisatie een passende oplossing

Onze Formule Kinderopvang Basis

De Formule Kinderopvang geeft je controle over je data. Het geeft inzicht in je bedrijfsvoering door actuele cijfers over bijvoorbeeld ziekteverzuim, kindbezetting en personeelstekort te tonen en slim te combineren. Dat zorgt voor grip, zodat je kunt anticiperen op complexe vraagstukken en zelfs op toekomstige ontwikkelingen. Met de Formule Kinderopvang ben je altijd gegarandeerd op de hoogte van de meest actuele gegevens die voor jou van belang zijn. Het handmatig combineren van lijstjes en documenten is dus verleden tijd. Hierdoor beschik je niet alleen altijd over harde feiten, maar houden je medewerkers ook meer tijd over voor andere werkzaamheden dan administratieve taken. De basisconfiguratie van onze Formule Kinderopvang vind je hierboven. Hieronder vind je een nadere toelichting van de functionaliteiten en aanvullende opties en mogelijkheden.

Pijler Datagedrevenheid

De modules in de pijler Datagedrevenheid helpen je om goed voorbereid aan de slag te gaan met datagedreven werken. Ze helpen je bijvoorbeeld in kaart te brengen hoe datagedreven jouw organisatie nu al is en wat je moet doen om een volgende stap te zetten. Ook kun je met behulp van deze modules de databronnen die je nu al gebruikt eens goed onder de loep nemen en de input of de verwerking van data verbeteren. 

Met onze Data Scan beoordelen we de datakwaliteit en integriteit van jouw bronsystemen voorafgaand aan de implementatie van een Formule. We koppelen de resultaten van de scan aan je terug, maar het oplossen van eventuele bevindingen is geen standaardonderdeel van de scan. De scan geeft dus alleen een analyse van de huidige situatie. Ga je verder met Van Dam & Oosterbaan en neem je een standaard- of keuzeformule af, dan nemen we post op in onze offerte voor het oplossen van de gevonden bevindingen. We kunnen ook bij je op locatie langskomen voor 1 of meerdere validatiesessies.

Kies je voor de Formule Kinderopvang – Basis, dan is de Data Scan dus standaard opgenomen in het aanbod. Het oplossen van eventuele bevindingen uit de scan, wordt ook als je kiest voor deze standaardformule als pro memorie-post opgenomen in het aanbod. 

Pijler Strategie

De modules in de strategische pijler zijn erop gericht jouw organisatie op een gestroomlijnde manier meer datagedreven te laten werken. Verschillende processen en protocollen spelen hierin een rol. 

.

Kies je voor de Formule Kinderopvang – Basis, dan is daarin standaard 1 uur strategische training opgenomen. Hierin leren we de belangrijkste stakeholders van jouw organisatie hoe zij met behulp van de Formule Kinderopvang kunnen sturen op uitkomsten en hoe zij het gebruik van dashboards kunnen integreren in de werkwijze en -processen van je organisatie. 

Pijler Datapresentatie - Kinderopvang

Binnen de pijler datapresentatie kies je uit modules die verschillende soorten informatie tonen. Deze kunnen worden weergegeven in een dashboard, een meer uitgebreide monitor en/of in de vorm van rapportages. Hieronder geven we weer welke standaardmogelijkheden elke module biedt. Kies je voor de Formule Kinderopvang – Basis, dan krijg je altijd de 3 basisrapportages HR, Financiën en Bezetting en plaatsing en 1 overkoepelend dashboard waarin de belangrijkst KPI’s uit de 3 basisrapportages bij elkaar worden gebracht. In de Basisconfiguratie zijn alle rapportages en het dashboard in VDO-layout.

Heb je specifieke wensen? Dan kun je deze voorleggen aan onze Business Consultants.

Pijler Dataontsluiting - Connectors

Binnen de pijler Dataontsluiting kies je de koppelingen voor jouw applicaties en systemen. De data uit deze systemen worden opgenomen in de rapportages. Kies je voor de Formule Kinderopvang Basis, dan kun je daarin standaard 3 bronsystemen koppelen. Meer koppelingen zijn mogelijk in overleg en tegen een meerprijs. 

Hieronder lichten we de standaardmogelijkheden toe. Wil je een ander systeem koppelen? Neem dan contact op met onze Business Consultants.

Volledige ondersteuning.

Volledige ondersteuning.

Exact online wordt volledig ondersteund. De ondersteuning voor de Exact on-premisesvariant is beperkt. Vraag onze Business Consultants naar de mogelijkheden. 

Het importeren van handmatige exports uit Visma Raet-systemen, zoals ‘Verzuimsignaal’ is inbegrepen in de standaarddienstverlening van onze Formule Kinderopvang – Basis. Visma Raet biedt ook koppelingen naar hun systemen, maar deze zijn erg kostbaar en daardoor voor veel klanten niet rendabel. De mogelijkheden voor jouw organisatie kun je bespreken met onze Business Consultants.

Volledige ondersteuning. De implementatie van een Verbetermeter-koppeling neemt wel iets meer tijd in beslag dan gemiddeld voor de andere koppelingen.

Volledige ondersteuning. De implementatie van een Twinfield-koppeling neemt wel iets meer tijd in beslag dan gemiddeld voor de andere koppelingen.

Volledige ondersteuning.

Volledige ondersteuning. De implementatie van een Afas-koppeling neemt wel iets meer tijd in beslag dan gemiddeld voor de andere koppelingen.

Volledige ondersteuning. De implementatie van een CBS-koppeling neemt wel iets meer tijd in beslag dan gemiddeld voor de andere koppelingen.

Het is ook mogelijk om een eigen API-koppeling te maken naar een systeem of (web)applicatie. Neem hiervoor contact op met onze Business Consultants.

Pijler Databeheer

In de pijler Databeheer vind je onze Datawarehouse- en Datamodelmodules. Binnen de Formule Kinderopvang – Basis neem je altijd zowel het Datawarehouse als het Datamodel van Van Dam & Oosterbaan af. Wil je je eigen datawarehouse (gaan) gebruiken? Vraag dan onze Business Consultants naar de integratiemogelijkheden.

Het Datawarehouse is de georganiseerde verzamelplaats van jouw data. Doordat gegevens georganiseerd zijn opgeslagen, is het gemakkelijker om specifieke gegevens te vinden en te gebruiken in de toepassingen die gekoppeld zijn aan je datawarehouse, zoals rapportages en dashboards.

Een datamodel omschrijft de manier waarop data zijn gestructureerd in het datawarehouse. Het geeft standaarddefinities, beschrijft de relaties tussen data-elementen en biedt een handleiding voor het gebruiken van de data in verschillende toepassingen.

Pijler Implementatie

Binnen de pijler Implementatie vind je modules die jou en je medewerkers helpen om optimaal gebruik te maken van de gekozen configuratie. 

De module Borging zorgt ervoor dat alle procesafspraken tussen jou en Van Dam & Oosterbaan nauwkeurig worden vastgelegd, zodat je hier op een later moment gemakkelijk op kunt teruggrijpen. Alle documentatie vind je terug in een functioneel ontwerp. Ook zorgen we voor een gebruikersrapportage waarin je precies kunt zien welke gebruikers, beveiligingsgroepen en licenties gebruikt worden op een bepaald moment en hoe de rapportages worden gebruikt. Zo kun je het functioneren van de door jou gekozen Formule optimaal borgen en controleren. 

Kies je voor de Formule Kinderopvang – Basis, dan is Borging standaard inbegrepen.

Heb je na verloop van tijd behoefte een uitbreiding van je Formule, maar kun je jouw wensen niet terugvinden in één van onze standaardmodules? Kies dan voor de module Doorontwikkeling (BI). Een van onze BI-consultants gaat dan met jou in gesprek om je wensen te inventariseren en een doorontwikkelplan te maken. Wijzigingen in je configuratie worden tegen een meerprijs uitgevoerd en kunnen daarbovenop leiden tot een aanpassing van je maandprijs. Alle kosten en prijswijzigingen worden op voorhand met je besproken.

Welke configuratie je ook kiest, je haalt alleen het maximale uit je Formule als je medewerkers ook weten hoe ze ermee moeten werken. Met diverse gebruikerstrainingen help je je medewerkers om de nieuwe toepassing(en) te leren kennen en te leren gebruiken. De trainingen zijn op verschillende niveaus beschikbaar, zodat je deze kunt afstemmen op de ervaring van je medewerkers. Kijk voor ons volledige trainingsaanbod op de VDO Academy-pagina.

Kies je voor de Formule Kinderopvang – Basis, dan zijn de volgende gebruikerstrainingen standaard inbegrepen:

  • Gebruikersinstructie (knoppencursus)
  • Eenmalige eindgebruikerstraining met 1 trainer op locatie (3 uur) over:
    • Hoe werk ik met Power BI Service?
    • Wat doe ik met de uitkomsten van rapportages?
  • Naslagwerk van de eindgebruikerstraining

Optimaal gebruikmaken van de Formule is niet alleen een kwestie van technische vaardigheden. In veel gevallen is ook een verandering nodig op een ander niveau. Met onze medewerkerstrainingen geef je meer context aan de verandering die jouw organisatie zal doormaken als je meer datagedreven gaat werken. Zo bieden we een training Datageletterdheid aan, maar ook Verandermanagement, Datagedreven Leiderschap of Impact met Data. Het volledige VDO Academy-aanbod vind je hier.

In een databootcamp volg je een vaste combinatie van masterclasses en workshops uit verschillende thema’s van onze VDO Academy. Je kunt het bootcamp op verschillend niveaus volgen: niveau 1 (post-hbo), niveau 2 (academisch) en niveau 3 (post-academisch). Het volledige VDO Academy-aanbod vind je hier.

Pijler Service en ondersteuning

Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht met vragen over je configuratie, het gebruiken van je rapportages en je dashboard of met een andere vraag. 

Heb je specifieke wensen, dan kan het zijn dat dit buiten onze standaardservice valt en als meerwerk wordt verrekend. In je overeenkomst vind je een lijst van standaardwijzigingen met het hiervoor geldende tarief. Voor het opvragen van andersoortige wijzigingen kun je bij onze servicedesk terecht. Zij maken dan een prijsopgaaf, voordat een wijziging wordt doorgevoerd.

Onze formules worden op dit moment aangeboden volgens het Service Level Standaard. Binnen dit service level kun je bij onze klantenservice terecht op werkdagen (ma-vr) tussen 09.00 en 17.00 uur.

Pijler Medewerkers- organisatieontwikkeling

Tekst.

Data Scan

Inhoud wissel

Weet je niet waar je moet beginnen?

Neem contact op met onze experts

Aan de slag gaan met datagedreven werken kan best ingewikkeld zijn. Bovendien is elke organisatie anders. Onze Business Consultants helpen je graag vrijblijvend op weg. Zo helpen ze je in je oriëntatie en geven ze je passend advies over de mogelijkheden. Zo weet je precies welke datagedreven aanpak bij jou past. 

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag een offerte aan voor de door jouw gewenste Formule Kinderopvang-configuratie via ons offerteformulier. 

Begeef je in datagedreven gezelschap

Onze klanten

Op de hoogte blijven van Van Dam & Oosterbaan?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!