Maatschappelijk datagedreven

Maatschappelijk datagedreven

Strategie, beleid en uitvoering onderbouwen met data, dat is het uitgangspunt voor de adviseurs en consultants van Van Dam & Oosterbaan. Binnen het maatschappelijke domein helpen wij organisaties en overheidsinstellingen hun doelen te behalen. Met behulp van dashboards, analyses en onderzoeken weten wij de schat aan beschikbare data om te zetten naar waardevolle informatie. Zodat onze opdrachtgevers de juiste beslissingen kunnen nemen, op het juiste moment.

Naast detachering en advies op basis van data, delen wij ook graag onze ervaring en diensten met maatschappelijke organisaties. Van Dam & Oosterbaan ontwikkelt tools die een datagedreven beleid en strategie ondersteunen. Meer inzicht, efficiënter werken en prognotiseren; onze standaard of maatwerk dashboards, stroomschema’s/ beslisbomen of klantonderzoeken bieden de oplossing.

 

Wij zijn op een missie!

Van Dam & Oosterbaan is op een missie: namelijk maatschappelijke organisaties meer datagedreven laten werken! Dit is belangrijk bij het sneller, goedkoper en beter onderbouwt kunnen oplossen van maatschappelijke opgaven. We halen meer rendement uit data zodat organisaties meer inzicht, grip en controle hebben. Dit alles doen we vanuit onze krachtige kernwaarden: #meesters in verbinden, #datadelvers & #dataduiders en #bewaken van standaarden.

Uw data partner

Maatschappelijk

Inhoudelijke
Sparringpartner

Expert in data

Masters in
Techniek

Datagedreven

Van Dam & Oosterbaan is uw aanspreekpunt als het aankomt op data. Door onze inhoudelijke branchekennis, ons specialisme in maatschappelijke data en onze hoogwaardige technische oplossingen zijn we de ideale partner voor breder maatschappelijke organisaties. 

Uw data partner

Van Dam & Oosterbaan is hét aanspreekpunt als het aankomt op data. Door onze inhoudelijke branchekennis, ons specialisme in maatschappelijke data en onze hoogwaardige technische oplossingen zijn we de ideale partner voor breder maatschappelijke organisaties. 

Wat wij doen

Van Dam & Oosterbaan biedt oplossingen voor maatschappelijke organisaties, waarbij data de sleutel is tot een gedegen beslissing. Je vindt onze adviseurs in rollen als (strategisch) Beleidsadviseur, Projectleider, Kwartiermaker of Financieel manager. Door continue data te delven en deze data te duiden, krijgen onze opdrachtgevers de beschikking over de juiste informatie. Zo maken wij onszelf uiteindelijk overbodig.

Onze meest recente whitepapers

Onze meest recente whitepapers

20 oktober 2022
Download als pdf: Een inkijkje in de gemeentefinanciën Waar doen ze het van? Een inkijkje in de gemeentefinanciën Op Prinsjesdag presenteert de Rijksoverheid haar begroting. Op basis daarvan maakt ze bekend wat dit betekent voor de bijdrage die de gemeenten krijgen van de Rijksoverheid. Dit...
13 september 2022
Het belang van goede bedrijfsvoering (pdf) De afdeling bedrijfsvoering wordt ook wel het organiserend ‘hart’ van iedere gemeente genoemd. Essentieel voor een gezonde organisatie en fundamenteel voor het realiseren van de doelstellingen. Van Dam & Oosterbaan, ambassadeur van datagedreven werken, helpt gemeenten bij het beheersen,...
23 augustus 2022
Door Charlotte Altena, Ilvy van Grunsven en Marloes Janssen Het hele blog Contact werkt! (pdf) Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de re-integratie en participatie van inwoners met een bijstandsuitkering. Hier worden verschillende aanpakken in gehanteerd wat betreft de begeleiding. Wat werkt nu écht om...

Datageletterdheid

Niet iedereen hoeft een data-analist of BI-ontwikkelaar te worden. Wel heeft elke medewerker er baat bij om datageletterd te zijn. Van Dam & Oosterbaan streeft er naar om maatschappelijke organisaties meer datagedreven te laten werken. Maar hoe pak je dit als organisatie en als individu aan? 

De trainingen die onze Academy biedt, leren medewerkers van alle niveau’s om de beschikbare data te vertalen en gebruiken.

Is dit interessant voor jouw organisatie?

Klik op onderstaande button en laat je gegevens achter. Een van onze adviseurs zal snel contact met je opnemen.