Interview met VDO’er Eva Mommers

Een aantal maanden geleden is Eva Mommers bij Van Dam & Oosterbaan gestart als Adviseur. In een kort interview vroegen wij Eva meer te vertellen over haar werkervaring en waarom ze voor Van Dam & Oosterbaan heeft gekozen.

 

Wat voor werk heb je voor VDO gedaan?

Vorig jaar heb ik gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker bij het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging in Amsterdam. Dit is een bureau dat onderzoek uitvoert op de thema’s vakbonden, en arbeidsverhoudingen in de brede zin van het woord. Hier heb ik met een collega een onderzoek uitgevoerd naar de institutionele inbedding van arbeidsverhoudingen in Europa. Dit was erg leuk om te doen, maar een enorme uitdaging aangezien ik ‘nieuw’ was op het complexe terrein van arbeidsverhoudingen.

 

Wat waren je hoogtepunten bij het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging?

Bij het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging heb ik eigenlijk twee hoogtepunten gehad. Het eerste hoogtepunt was toch wel toen na een jaar flink zwoegen eindelijk het onderzoeksrapport af was en werd gepubliceerd op de website van het Wetenschappelijk Bureau. Het tweede hoogtepunt was dat ik kortgeleden met mijn oud-collega van het Wetenschappelijk Bureau een expertmeeting hield met experts uit het werkveld. Denk hierbij aan medewerkers van de Sociaal Economische Raad, maar ook bestuursleden van de FNV. Tijdens deze expertmeeting kreeg ik de gelegenheid mijn onderzoek te presenteren, en met de experts in discussie te gaan wat deze resultaten betekenen voor het Nederlandse systeem van arbeidsverhoudingen. Het was erg interessant om de meningen hierover vanuit verschillende invalshoeken te horen!

 

Waarom heb je de stap naar VDO gemaakt?

Velen hebben mij de vraag gesteld hoe ik van arbeidsverhoudingenonderzoek plots terecht ben gekomen in een adviesfunctie binnen het sociaal domein, een compleet ander thema! Vanwege mijn afgeronde studie SPH, en vervolgens Sociologie, ligt mijn passie toch wel bij de maatschappelijke vraagstukken binnen de welzijnssector. Mijn baan bij het Wetenschappelijk Bureau van de Vakbeweging was dus eigenlijk een ‘uitstapje’, vanwege de mooie kans die mij werd geboden. Toch bleek het wetenschappelijk onderzoek niet helemaal mijn ding te zijn, en miste ik de directe link met de praktijk. Daarnaast was ik als echte duizendpoot op zoek naar meer afwisseling in mijn werk, aangezien ik veel taken leuk vind om te doen, variërend van data-analyse tot implementatie van beleid. Ondanks dat ik houd van veel afwisseling, heb ik toch de laatste jaren wel gemerkt dat ik erg blij word van het bezig zijn met data. En dan moet je natuurlijk bij VDO zijn!

 

Wat hoop je te bereiken bij VDO?

In mijn werkervaring gedurende mijn SPH-studie heb ik mij veelal beziggehouden met de doelgroep jeugd, waar ik me nu bij VDO ook veel mee bezig houd. Aangezien het jeugdzorgstelsel erg complex in elkaar zit, valt hier nog veel te leren en zou ik mij graag binnen dit terrein verder ontwikkelen. Omdat ik ook van afwisseling in thema’s houd zou ik me daarnaast ook nog verder willen ontwikkelen op andere onderwerpen binnen het sociaal domein, denk bijvoorbeeld aan de Wmo, of Maatschappelijk Opvang en Beschermd Wonen. Doordat VDO zich inzet op zo’n grote diversiteit aan onderwerpen valt hier voor mij nog genoeg nieuws te leren en ontwikkelen!

 

Ook benieuwd?

Ook benieuwd hoe het is om te werken voor Van Dam & Oosterbaan? Kom eens bij ons langs of kijk op onze werkenbij website voor de openstaande vacatures.

Deel via

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.