Van Dam & Oosterbaan levert complete Business Intelligence (BI) oplossingen via de “Cloud” als een service. We leveren een datawarehouse inclusief licenties, gecombineerd met rapportages en dashboards in onder andere Microsoft Power BI om uit verschillende databronnen integrale informatie te halen. Organisaties kunnen eenvoudig en veilig gegevens delen met collega’s, afdelingen en andere organisaties.

Datagedreven werken

Met behulp van data helpen wij organisaties om weloverwogen besluiten te nemen. Op basis van gedegen informatie en juist in combinatie met onderbuikgevoel. In ons advies is de strategie van de organisatie leidend. We kijken niet alleen naar de technologie, maar ook naar de doelstellingen, de organisatie en het proces. Onze adviseurs hebben zowel inhoudelijk verstand van zaken als kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, data–analyse en data–science. Dat maakt ons dé sparringpartner tussen Beleid & IT.

Van Dam en Oosterbaan biedt verschillende consultancy trajecten om organisaties te ondersteunen bij de transitie naar een datagedreven werkwijze:

Datawarehouse

Onze adviseurs gaan samen met betrokken interne medewerkers aan de slag. Er worden koppelingen gemaakt met de interne systemen, en we ontsluiten de eventueel geselecteerde externe databronnen om nog meer analysemogelijkheden te faciliteren. Alle databronnen worden op elkaar afgestemd zodat iedereen met dezelfde data en definities werkt. We maken data bruikbaar én relevant voor alle medewerkers. Zo wordt datagedreven werken en sturen toegankelijk voor de gehele organisatie, en wordt basis gelegd waarop organisaties duurzaam verder kunnen bouwen.

Visualisatie | Rapportages & dashboards

Data wordt pas waardevol als medewerkers deze kunnen zien, begrijpen en vertalen naar acties. Duiding is elementair in de vertaling van informatiebehoefte naar visualisatie. Daarom starten wij onze projecten met een inventarisatie van de  wensen en behoeften. Om vervolgens vragen te stellen: wie moet wat met welke data en waarom? Als je eenmaal informatie hebt, wat kun je er dan mee en kun je het beïnvloeden? Van Dam & Oosterbaan ontwikkelt dashboards die daadwerkelijk bruikbaar zijn bij het nemen van beslissingen in alle lagen van de organisatie.

Data-Science | BI-Consultancy

Met onze Business Intelligence oplossingen maken wij van data informatie die aansluit op de behoefte van de organisatie. Onze BI–consultants kunnen de volledige implementatie van de Business Intelligence omgeving uit handen nemen óf ondersteunen in samenwerking met eindgebruikers en de IT-afdeling. Voor veel organisaties is werken met data een belangrijk thema. Van Dam & Oosterbaan adviseert bij het formuleren van data en data–science strategie en het opstellen van realistisch informatiebeleid. Dit stelt organisaties in staat te sturen op techniek, organisatie en proces.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor datagedreven werken in jouw organisatie? Neem contact op met Bas Meuffels, Senior Adviseur bij Van Dam & Oosterbaan: bas.meuffels@vandamoosterbaan.nl of 085 – 112 4371.

Gerelateerd