Deel dit artikel

Impactanalyse Werk & Inkomen door de Coronacrisis

Inzicht in de gevolgen van een bepaalde situatie voor uw gemeente, zoals de coronacrisis.

Wat is het?

Bent u als gemeente benieuwd naar wat de impact is van de huidige crisis binnen uw gemeente? Daar kunnen wij u bij helpen! Wij maken verschillende analyses en doen onderzoek binnen uw gemeente naar de gevolgen van de crisis op het gebied van Werk & Inkomen (en armoede en schulden). Dit wordt gedaan naar aanleiding van de door u geselecteerde thema’s. De analyse wordt vormgegeven vanuit een eerdere situatieschets van uw gemeente. Bij de impactanalyse is aandacht voor zowel de lokale als landelijke acties.

Voor wie is het?

De impactanalyse is voor gemeenten die kampen met stijgende kosten binnen de afdeling Werk & Inkomen als gevolg van de crisis. Deze gemeenten willen graag de impact van de crisis via een analyse en onderzoek zichtbaar maken. De impactanalyse is voor zowel raadsleden, management/bestuur als controllers en beleidsadviseurs. Al naar gelang de gebruiker kan er meer of minder gedetailleerde informatie verwerkt worden.

Wat levert het u op?

Deze impactanalyse werk & inkomen (en armoede en schulden) geeft inzicht in de impact van de crisis t.o.v. een eerdere situatieschets. Aan de hand van analyse en onderzoek worden feiten en cijfers over de huidige situatie kenbaar. Deze feiten en cijfers kunnen vervolgens gebruikt worden voor de keuzes omtrent de beleidsvorming op bestuurlijk niveau. Daarnaast kunnen met behulp van verdiepende analyses concrete maatregelen genomen worden om de (financiële) risico’s te beperken en grip te krijgen op toenemende kosten.

Download hier gratis de hele brochure

In onze brochure gaan we dieper in op onze Impactanalyse Werk & Inkomen. Download de brochure voor meer informatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over monitoring en sturing binnen het Sociaal Domein? Neem dan contact op met Peter Frans Oosterbaan voor meer informatie. Peter Frans is Senior Adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via: peterfrans@vandamoosterbaan.nl of 085 – 112 4371.