Deel dit artikel

Online Masterclass Datagedreven werken

Online Masterclass Datagedreven werken

Vanuit Van Dam & Oosterbaan ondersteunen we bijna 50 gemeenten met het verder op orde brengen van hun informatiehuishouding. Van Dam & Oosterbaan is een adviesbureau dat organisaties ondersteunt om meer datagedreven te worden. Dit doen we als sparringpartner tussen Beleid & IT.  Wij bouwen informatieproducten waarbij we de eindgebruiker centraal stellen en vanuit de inhoud de techniek de faciliterende rol laten uitvoeren.

Inhoud & Techniek

We hebben onze ervaringen van de afgelopen twee jaar van al onze projecten gecombineerd met inhoudelijke kennis en expertise van onze adviseurs en kennispartners. Al deze ervaringen, kennis en expertise hebben we samengevoegd en ondergebracht in één praktische online Masterclass. Deze online Masterclass hebben we inmiddels meerdere keren bij gemeenten mogen geven en deze werd met veel enthousiasme ontvangen.

De Online Masterclass wordt gegeven door Senior Adviseur en Docent Data-Analyse Peter Frans Oosterbaan.

Peter Frans Oosterbaan – Senior Adviseur Datagedreven werken en Docent Data-Analyse

Programma

De Online Masterclass duurt 1,5 uur en hierin bespreken we de basisbeginselen van datagedreven werken, staan we kort stil bij enkele theoretische modellen en besteden we vooral tijd aan praktische business-cases met concrete resultaten van andere gemeenten.

 • Wat is datagedreven werken en wanneer werkt een gemeente datagedreven?
 • Hoe meet ik de volwassenheid van mijn organisatie in datagedreven werken?
 • Wat is data en welke data is er beschikbaar (proces)?
 • Hoe breng je datagedreven werken nou echt in de praktijk?
 • Juistheid & volledigheid en betrouwbaarheid van data?
 • Privacy (AVG)
 • Informatiebehoefte, informatielagen en eindgebruikersgroepen
 • Automatisering van dashboards en duurzaamheid van inrichting
 • Hoe ga je van een informatiebeleidsplan naar operationele projecten in datagedreven werken?
 • Praktijkvoorbeelden van datagedreven werken incl. Business-Cases

Resultaten

 • Je hebt weer een opfrisbeurt gehad over (Big) data, datagedreven werken, AVG, dashboarding en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierin.
 • Je krijgt een kijkje achter de schermen in hoe ver andere gemeenten nou echt zijn met datagedreven werken, monitoring en dashboarding. En een kijkje in enkele dashboards!
 • We nemen je mee in succesverhalen maar ook enkele uitdagingen waar je veel van kunt leren als je er zelf mee aan de slag gaat.
 • Na de Masterclass zie je door de bomen het bos weer in alle rapportages, tabellen, monitors, benchmarks en publicaties van CBS en heb je orde en inzicht in wat er allemaal is en kan.
 • We geven concrete suggesties en stellen activiteiten voor waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente.

Doelgroep

Aan deze Masterclass heb je het meest als je je met cijfers bezig houdt binnen het Sociaal Domein. Of als je je herkent in een van de volgende functies: Directeur, Teammanager, Strateeg, Projectleider Sociaal Domein, Beleidsmedewerker Sociaal Domein, Informatiemanager, BI-Ontwikkelaar, Adviseur Informatievoorziening.

Webinar

Als je interesse hebt dan organiseren we een online omgeving waar jij en je collega’s voor uitgenodigd worden. Iedereen krijgt dan een link toegestuurd om online deel te nemen aan de webinar. De webinar is eenvoudig te volgen via laptop, pc of tablet. Tijdens de webinar kun je actief vragen stellen. De webinar wordt indien gewenst opgenomen zodat hij achteraf gedeeld kan worden binnen de organisatie.

Interesse in de online Masterclass?

Als je via onderstaand formulier je gegevens achterlaat dan nemen we contact met je op om de online Masterclass in te plannen. Van te voren hebben we telefonisch contact om de wensen en verwachtingen goed met elkaar af te stemmen en staan we stil bij het meest gewenste publiek. Of neem zelf contact op met Peter Frans Oosterbaan via 06- 287 35345 of via peterfrans@vandamoosterbaan.nl