Quickscan Jeugd: het monitoren van beheersmaatregelen, kwaliteitsmaatregelen en business-cases.

Wat is het?

Je hebt als gemeente de laatste jaren de nodige maatregelen moeten treffen om grip te krijgen op de kosten en om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Maar hoe meet je of het uitgevoerde beleid en de ingezette interventies tot de gewenste effecten hebben geleid? Stel je hebt als gemeente een POH-GGZ Jeugd ingezet als beheersmaatregel. Met behulp van een business-case kun je eenvoudig financieel in kaart brengen wat de effecten daarvan zijn geweest. Wat weer input kan zijn om de POH-GGZ Jeugd bij meerdere huisartsen in te voeren in bepaalde wijken waar bepaalde behoeften zijn. Vanuit de kwalitatieve benchmark met alle beheersmaatregelen en kwaliteitsmaatregelen hebben we de brug geslagen in een kwantitatieve en financiële monitor. In deze monitor kun je per beheersmaatregel, kwaliteitsmaatregel, business-case of interventie monitoren wat de effecten ervan zijn geweest. We hebben voor elke gemeente hier een ‘sneak-preview’ voor gebouwd en in ieder geval al één KPI opgenomen op basis van open data. Ook is het mogelijk om je met andere gemeenten op deze KPI te benchmarken. Ben je benieuwd hoe jouw gemeente scoort op deze KPI en hoe jij het hebt gedaan ten opzichte van andere gemeenten? Vraag onder op deze pagina de Quickscan voor jouw gemeente gratis aan.

Voor wie is het?

Deze Quickscan Jeugd is voor professionals binnen het Sociaal Domein die zich bezig houden met het opstellen van beleid, het analyseren van data en degenen die verantwoording moeten afleggen over budgetten en moeten sturen op kosten en kwaliteit.

Vraag hier de gratis Quickscan Jeugd aan

Geef van welke gemeente je de Quickscan wilt en met welke drie gemeenten je vergeleken wilt worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over monitoring en sturing binnen het Sociaal Domein? Neem dan contact op met Peter Frans Oosterbaan voor meer informatie. Peter Frans is Senior Adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via: peterfrans@vandamoosterbaan.nl of 085 – 112 4371.

Deel via
Auteur

Peter Frans Oosterbaan