Dorien Zandvliet

Sr. Adviseur AO

Interimer en adviseur met meer dan 15 jaar ervaring in de publieke sector. Ik was griffier, domeinregisseur Sociaal Domein en bijna twee periodes wethouder met verschillende lokale en regionale portefeuilles die zich vooral concentreerden rondom zorg, welzijn en jeugd, waarbij ik ook verantwoordelijk was voor grote regionale portefeuilles.  

Op dit moment ben ik als senior adviseur en interimer werkzaam. Bij Van Dam & Oosterbaan doe ik opdrachten in het publieke domein en word ik gedetacheerd, bijvoorbeeld als strategisch bestuursadviseur. Als buitenpromovenda bij de Universiteit Leiden houd ik me bezig met de steeds verdergaande digitalisering en dataficatie bij de lokale overheid en de gevolgen daarvan voor de relatie burger-overheid. Ik ben daarbij vooral geïnteresseerd in wat het betekent een ‘menselijke overheid’ te zijn. Ik ben te omschrijven als strategisch, analytisch, communicatief, empathisch, creatief, bedachtzaam en nieuwsgierig. Ik schrijf graag, heb het vermogen om ingewikkelde zaken helder neer te zetten en kan schakelen tussen abstracte ideeën en concrete oplossingen, iets wat in mijn vak heel handig is. 

Bij Van Dam & Oosterbaan krijg ik alle ruimte om mijn kwaliteiten in te zetten en leuke opdrachten te doen. Ik houd van de afwisseling en van het samenwerken met de collega’s. 

Werkte onder andere voor:

Logo gemeente Breda
Logo gemeente Dordrecht
Logo gemeente alblasserdam

Fan van deze artikelen

Data gebruiken als jeugdzorgaanbieder? Doen!

Uit onderzoek is gebleken dat veel jeugdzorgaanbieders problemen ervaren met het beheersen van zorgkosten. Enerzijds door een wildgroei aan productcodes waardoor het lastig is de juiste zorg te definiëren. Anderzijds

Lees verder >

Word ook onderdeel van het team

Wil jij adviseren op basis van feiten in plaats van onderbuikgevoel? Resultaten meten en zien, zonder te gokken? Inzicht en grip krijgen op belangrijke maatschappelijke thema’s bij bijvoorbeeld gemeente, kinderopvang of zorg? Onze datagedreven professionals weten hoe, en daar kun jij onderdeel van zijn! Onze adviseurs en BI consultants delen graag hun kennis en ervaring.  

Met behulp van dashboards, analyses, business cases en onderzoeken, helpen wij de schat aan beschikbare data om te zetten naar waardevolle stuurinformatie. Door de juiste vragen te stellen en de data in context te plaatsen, stellen wij organisaties in staat om goede strategische beslissingen te nemen.