Binnen zorginstellingen maken loonkosten een groot onderdeel uit van de totale kosten. Daarnaast moeten zij voldoen aan een vergaande mate van inzichtelijkheid van hun werkzaamheden en bedrijfsvoering om te kunnen verantwoorden aan gemeenten en de maatschappij, over waar de kosten naartoe gaan.

Veel zorginstellingen werken daarnaast met een grote hoeveelheid verschillende gemeenten, die allen verschillende contracten en eisen hebben. Het is een grote uitdaging is om die verschillende afspraken goed te borgen in de organisatie en de verantwoording. Ook is er een spanningsveld tussen wat commercie heeft afgesproken, en hoe contractmanagers dit kunnen leveren. Hoe ga je dat door je organisatie leiden, en hoe ga je hierover verantwoording afleggen? Wat wordt er geleverd aan zorg op de vloer, versus wat er is afgesproken? Personeelsplanning en verzuimbeheersing spelen hierbij een belangrijke rol.

Inzicht met de Zorgmonitor

De Zorgmonitor van Van Dam en Oosterbaan zorgt voor meer inzicht in de dagelijkse bedrijfsvoering:

Hierbij wordt informatie uit alle systemen op een plek toegankelijk en inzichtelijk gemaakt, ongeacht de aanbieder. De dashboards van Van Dam en Oosterbaan zorgen op een efficiënte manier voor inzicht, grip en verantwoordingsmogelijkheden naar de verschillende contractpartijen.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organsatie? Neem contact op met Bas Meuffels, bas.meuffels@vandamoosterbaan.nl. Telefoon: 06-21250678

Gerelateerd