VDO Academy: een kijkje in onze keuken

Vanuit de Van Dam & Oosterbaan Academy bieden we regelmatig trainingen aan op het gebied van datagedreven werken. Naast ons externe aanbod, organiseren we intern ook van alles voor onze eigen medewerkers! De afgelopen maanden hebben we weer wat mooie stappen gezet binnen onze Academy die we graag met jullie delen. Een inkijkje in onze eigen keuken.

Masterclasses, leertrajecten en het Young Professional Programma

Ons trainingsaanbod richt zich met name op datagedreven werken. In onze masterclasses bouwen we de brug tussen datagedreven werken en beleid, en in onze technische trainingen gaan we juist in op het ontwikkelen van analyse- of rapportage vaardigheden in Excel en Power BI. Al onze trainingen en masterclasses worden gegeven door onze eigen adviseurs. Op die manier kunnen we altijd de koppeling maken met de praktijk en kunnen we verschillende good-practices delen die we in ons werk tegenkomen. Om overheden, kinderopvangorganisaties en zorginstellingen nog beter op weg te kunnen helpen op het gebied van datagedreven werken, bieden we sinds kort maatwerk leertrajecten aan. Het klinkt misschien wat gek, maar ons doel van deze trajecten is om onszelf misbaar te maken door o.a. beleidsadviseurs op te leiden tot datagedreven professional. Dit doen we niet alleen in leertrajecten maar ook d.m.v. het Young Professional Programma waarbij we starters met maximaal twee jaar ervaring laten meelopen in een leer- en werktraject. In september gaan we van start met de vierde lichting!

Nieuwe e-learningsmodules in onze Procademy omgeving

Iedere adviseur bij VDO krijgt bij indiensttreding toegang tot zijn persoonlijke Procademy omgeving. Deze omgeving bestaat uit 100+ e-learningmodules, waarmee de adviseur kan werken aan zijn persoonlijke, technische en inhoudelijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan e-learningmodules op het gebied van gemeentelijke beleid, Persoonlijk leiderschap en Strategisch denken. Maar ook modules over het bewaken van de werk- en privé balans. Daarnaast werken we zelf ook hard aan de ontwikkeling van onze eigen e-learningmodules. Zo hebben onze collega trainers het afgelopen jaar diverse e-learning modules ontwikkeld voor onze collega’s, waaronder onze Young Professionals. Denk hierbij aan een e-learning SQL, Cognos, Datagedreven Werken en Omgaan met weerstand. Een mooie combinatie van kennis in één omgeving.

Kennissessies en intervisie

Ook wij werken nog steeds vanuit huis. En dat is soms best lastig. Want onze organisatie groeit en de verbinding houden wordt een uitdaging. Om deze reden organiseren we sinds een tijdje zogenaamde VDO Kennissessies. Iedere 8 weken komen we met de organisatie online bij elkaar en presenteren de verschillende teams hun ontwikkelingen aan elkaar. Ook wordt er vanuit ieder team een presentatie of workshop verzorgd op het gebied van bv. dashboarding of Jeugdbeleid. Ons doel is om kennis te blijven delen en de verbinding met elkaar te houden. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning. We eindigen vaak met een quiz of borrel! Als aanvulling op de kennissessies organiseren we VDO-brede intervisiesessies. Leren gebeurt namelijk niet alleen op de werkvloer (bij de opdrachtgever) of in trainingen, maar juíst ook door ervaringen te delen. Regelmatig komen kleine groepen collega’s samen om casuïstiek te bespreken en a.d.h.v. een intervisiemethodiek tot oplossingen en advies te komen. Een vorm van leren die erg populair is en gewaardeerd wordt!

Uiteindelijk hopen we al deze initiatieven weer in real life met elkaar op te kunnen pakken maar voor nu is dit prima werkbaar! Interesse in onze trainingen of aanpak? Neem gerust contact op met Selina Tomur via academy@vandamoosterbaan.nl

Deel via

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.