Whitepaper: Datagedreven ontwikkelen

 

De transformatie in het sociaal domein brengt de datagedreven gemeente dichterbij. Een datagedreven gemeente maakt goed gebruik van beschikbare data om beleidskeuzes te onderbouwen, om de effecten te volgen en om dat ook doelmatig te doen. Alles in het teken van publieke meerwaarde dus!

In deze whitepaper schetst Van Dam & Oosterbaan wat een datagedreven gemeente in de praktijk doet. We willen u laten nadenken over het verschil tussen datagedreven willen werken en databedreven zijn. Daartoe reiken we u een praktisch toepasbaar model en geven we negen voorbeelden aan die voor u wellicht herkenbaar zijn.

Zo kunt u reflecteren op de ontwikkeling van uw datagedreven organisatie en deze inzichten benutten in uw praktijk. Geen ICT-feestje hoor, maar een energieke focus op de nieuwsgierigheid in uw organisatie, het vergroten van het leervermogen én op de echte bedoelingen van uw werk! Waar het om gaat is om de leefwereld van burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen te verbeteren!

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Ernstjan van Dam. Ernstjan is Sr. Adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via ernstjan@vandamoosterbaan.nl of 06-29574536.

 

Deel via
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?