Whitepaper: Datageletterdheid & Datagedreven werken

Samenvatting

In deze whitepaper staat het begrip datageletterdheid centraal binnen het proces van datagedreven werken. Er wordt uitleg gegeven aan wat datageletterdheid is, dat het een belangrijk onderdeel is en steeds belangrijker wordt binnen de hedendaagse set aan kennis en vaardigheden en hoe dit effect heeft op jou als eindgebruiker in de digitale wereld en binnen het proces van datagedreven werken.

Met name omdat datageletterdheid een relatief nieuw begrip is, wordt het onderwerp op hoofdlijnen beschreven zonder specifiek op onderdelen de diepte in te gaan. Tegelijkertijd wordt stil gestaan bij wat datagedreven werken is en hoe datageletterdheid en datagedreven werken met elkaar samenwerken. Deze whitepaper is geschreven voor niet- technische mensen, de grootste groepen medewerkers binnen een organisatie die niet werkzaam zijn op de IT-afdeling, informatievoorziening of soortgelijk maar zich herkennen in één van de volgende groepen: de handen aan het bed, de voeten in de klei, de uitvoerders, de administratieve medewerkers, de kwaliteitsmedewerkers, de beleidsmakers, de beslissingnemers, het management of het bestuur.

 

Test jouw datageletterdheid

Benieuwd hoe goed jij bent met data? Ga naar www.datageletterdheid.nl en doe de gratis test!

 

Meer weten?

Wil je meer weten? Download de whitepaper of neem contact op met Peter Frans Oosterbaan voor een afspraak. Peter Frans is Senior Adviseur en Directeur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via Peterfrans@vandamoosterbaan.nl of 06-28735345.

 

Deel via
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?