Whitepaper: Langdurige zorginzet Jeugdzorg

Wat behandelen we in dit whitepaper?

In dit whitepaper beschrijven we hoe de doelgroep Jeugdzorgcliënten met langdurige zorg zich kenmerkt, wat hun financiële impact is, en welke sturingsmogelijkheden hiervoor beschikbaar zijn.

Waarom dit whitepaper?

Alle gemeenten kennen jeugdigen die jarenlang in zorg blijven: ze gaan van diagnose naar diagnose, volgen therapie die verlenging op verlenging krijgt en/of belanden in overlappende verblijfsvormen. Vaak escaleert de situatie naarmate de jeugdige zijn 18de levensjaar nadert. Veel gemeenten beschouwen dit als incidenten en zijn zich onbewust van de omvang van de doelgroep langdurige zorg. Op basis van onderzoek bij andere gemeenten kunnen wij een indicatie geven bij hoeveel jeugdigen dit speelt, hoe hoog hun zorgkosten zijn en met welke projecten en tools dit aangepakt kan worden. Om verdere zorgkosten te besparen, maar ook de jeugdige beter te ondersteunen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Joris Bolder of met Inez van de Wiel voor een afspraak. Joris is junior adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via joris.bolder@vandamoosterbaan.nl of 06-18827191. Inez is adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via inez.vandewiel@vandamoosterbaan.nl of 06-34067667.

Deel via
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?