Whitepaper: POH-Jeugd GGZ: meten is weten!

 

Het inzetten van een praktijkondersteuner huisarts (POH): laagdrempelige en lichte zorg dicht bij huis én minder doorverwijzingen naar specialistische zorg.

De budgetten krimpen en de kosten stijgen. Tijd voor preventieve acties!

De krantenkoppen liegen er niet om: veel gemeenten in Nederland hebben sinds de decentralisaties in 2015 te maken met tekorten in het sociaal domein. Met name de tekorten op Jeugdzorg lopen enorm op. Gemeenten ondernemen tweeledig actie: Enerzijds door een beroep te doen op de rijksoverheid voor ruimere budgetten. Anderzijds door met beheersmaatregelen meer grip te krijgen op de zorgproductie- en kosten. Veel gemeenten willen niet alleen achteraf sturen op ingezette zorg, maar ook gebruik maken van preventieve maatregelen zodat verwijzingen naar jeugdhulp verminderen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Download de whitepaper of neem dan contact op met Inez van de Wiel voor een afspraak. Inez is adviseur bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via inez.vandewiel@vandamoosterbaan.nl of 06-34067667.

 

Deel via
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kan jij onze online misdaad game oplossen?

Er is een misdaad gepleegd. Vannacht op de Erasmusbrug. Geen enkel spoor van de dader. Ben jij in staat om op basis van deze data deze misdaad op te lossen?