Zorgkosten Jeugd & Wmo 

Heb je als gemeente geen grip op de zorgkosten? Heb je geen idee hoe de datastromen precies lopen tussen zorgaanbieders en de systemen? Weet je niet waar de grootste kostendragers zitten, wie deze heeft verwezen en welke aanbieder deze zorg verleent? Welke zorgvormen groeiend zijn en welke minder? Welke wijken hierin een groot aandeel hebben? Zitten de stijgers in aantallen toewijzingen, aantal cliënten of in de stijging van de gemiddelde kosten? En hoe zit het met de zorgzwaarte: blijft deze wel gelijk?

Een hoop vragen, waar je als bestuurder, manager, strateeg, beleidsmedewerker, zorginkoper en P&C adviseur helderheid over wil. Vind de antwoorden door data-analyse en informatiemanagement.

Gemeenten zetten binnen de Jeugdzorg en Wmo talloze producten met bijbehorende tarieven in. Voor contractmanagers en inkopers is het zinvol te weten hoe productcombinaties ingezet worden en wat hierin de verschillen zijn tussen aanbieders. Als blijkt dat de afstemming tussen de huidige zorgproducten niet helder of volgens plan gebeurt, kan dit reden zijn tot aanpassingen in het volgende inkoopproces.

Data-analyse is een manier om inzicht te krijgen: over welke bedragen en aantallen hebben we het überhaupt? En wat zegt dit? Door de analyses te delen, te bespreken en hierover te discussiëren komen ook verwonderpunten en verhalen achter de cijfers naar boven. Volgens het principe van “Tellen en Vertellen”. Op deze manier kan men de effectiviteit van het ingezette (inkoop)beleid monitoren (“The value of an idea lies in the using of it”- Thomas A. Edison) en komen tot gerichte sturingsmaatregelen op basis van feiten in plaats van onderbuikgevoel. Hierdoor kunnen gemeenten kosten besparen en toch effectief beleid blijven inzetten.

Wil je meer weten over Data-Analyse binnen de zorg? Download dan de brochure voor meer informatie.

Download Brochure Zorgkosten Jeugd & WMO

We vertellen graag over hoe we gemeenten ondersteunen met het opstellen van Data-Analyses naar de zorgkosten binnen Jeugd & Wmo. Bel eens vrijblijvend met Junior Adviseur Inez van de Wiel of Adviseur Peter Frans Oosterbaan en laat je verwonderen! Neem contact op met Inez van de Wiel via inez@vandamoosterbaan.nl of met Peter Frans via peterfrans@vandamoosterbaa.nl of bel 030 767 21 73.

Contact

Blijf op de hoogte door onze nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.